Publikfavoriten Leconte är tillbaka

I den senaste upplagan av Kings of Tennis blixtinkallades Henri Leconte efter ett sent återbud av Jimmy Connors. Fransmannen tog Stockholm med storm och älskades av publiken - därför bjuder vi nu in Leconte igen! - Jag vann min första titel i Stockholm och har väldigt goda minnen från Sverige. Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka i mars, säger Leconte.

Under sin karriär vann Henri Leconte 19 titlar på ATP-touren, varav nio i singel. Fransmannen nådde en femteplats på singelrankingen, och var som bäst rankad sexa i dubbel. Leconte var en trogen spelpjäs i det franska Davis Cup-laget, där han vann 41 av 66 matcher. 1991 var han med och förde laget till titeln, Frankrikes första på 49 år.

Favoritunderlaget var grus, och det var där som han nådde sina allra största framgångar. 1988 var han framme i final i Franska Öppna, men fick nöja sig med andraplatsen efter en smärtsam förlust mot Mats Wilander. Leconte fick i alla fall vinna dubbeltiteln på Roland Garros, då han 1984 segrade tillsammans med Yannick Noah.

Publikfavoriten Leconte är den tredje spelaren att bli klar för Kings of Tennis den 11-14 mars 2014.  Sedan tidigare står det klart att de tidigare världsettorna Mats Wilander och titelförsvararen Stefan Edberg tar plats i startfältet. Ytterligare tre namn kommer att presenteras.

Uppdaterad: 2013-11-15

Kings of tennis

8-10 Mars 2017