En ny kung har korats: "Det tog mig 44 år"

Pete Sampras är ny kung i Kings of Tennis. Amerikanen vann drömfinalen mot den regerande mästaren Thomas Enqvist. - Det tog mig 44 år, men jag vann till slut i Stockholm, säger Sampras.

64 ATP-titlar, 14 Grand Slam-triumfer, 286 veckor som världsetta. Tennisvärlden har sällan skådat en meritlista som den Pete Sampras, 43, står bakom.

Men någon titel i Stockholm lyckades han aldrig vinna. Inte förrän nu.

På fredagskvällen slog Sampras in matchbollen inför ett fullsatt Stockholm Waterfront Congress Centre. 7-6, 7-6 betydde att den regerande mästaren Thomas Enqvist var besegrad.
- Det tog mig 44 år men jag vann till slut i Stockholm.
- Jag hade jätteroligt här. Jag gillar att spela här men har aldrig lyckats vinna. Det var en kort visit men jag har haft kul i Stockholm, det är en underbar stad. Det har varit ett jättebra event och det får mig att vilja komma tillbaka. Vi kanske ses nästa år, säger Sampras.

Efter förlusten konstaterade Thomas Enqvist att mycket var sig likt. Svensken mötte Sampras elva gånger under karriären och förlorade nio av mötena.
- Först och främst stort grattis till Pete. Det är en ära att ha dig här i Stockholm. Inget har förändrats sedan 90-talet. Du servar och jag byter sida, skrattar andrapristagaren.

Xavier Malisse slutade trea i turneringen. Belgaren besegrade Mats Wilander i matchen om tredje pris (6-3, 6-4).

Text: Tennis.se

Uppdaterad: 2015-03-20

Kings of tennis

8-10 Mars 2017