Mästaren Enqvist vidare till semi

Thomas Enqvist jakt på andra raka Kings of Tennis-titeln fortsätter. Den tidigare världsfyran slog landsmannen Magnus Larsson i två täta set.

Öppningsmatchen i årets Kings of Tennis spelades mellan två spelare som känner till varandra mer än väl. Under sina karriärer möttes landsmännen Thomas Enqvist och Magnus Larsson sju gånger - Larsson vann fyra av mötena.

Men den här gången var det Enqvists tur. Fjolårsmästaren vann med 7-6, 6-4.
- Vi spelar så pass mycket och passar ofta på att spela något set här och där. Vi är jättejämna. Jag visste att det skulle bli tajt i dag. Jag tycker att vi båda spelade väldigt bra, speciellt i första set, säger 41-åringen. 

Tidigare Kings of Tennis-finalisten Magnus Larsson erkände att förlusten sved.
- Det är alltid roligt att spela mot Thomas, men det är lite småsurt att förlora. Men det här är en fantastisk arena att spela på och publiken kommer nära, säger Larsson. 

Segern innebär att Enqvist får kliva ut på centrecourten i Stockholm Waterfront på torsdagen igen. Den regerande mästaren är klar för semifinal mot belgaren Xavier Malisse.
- Varje gång man kommer ut på den här banan är det roligt att spela. Det är en fantastisk akustik och publiken kommer nära. I morgon är det helt slutsålt, så jag ser fram emot matchen, säger han.

Mats Wilander och Pat Cash möts i onsdagens sista match.

Text: Tennis.se

Uppdaterad: 2015-03-18

Kings of tennis

8-10 Mars 2017