Sampras överlägsen – möter Enqvist i drömfinal

Förväntningarna var höga när Pete Sampras gjorde entré inför fullsatta läktare. Han gjorde ingen besviken. Storfavoriten tappade bara fyra game mot Mats Wilander och är klar för final. - Jag vill vinna här i Stockholm, säger Sampras.

Torsdagens semifinalspel i Stockholm Waterfront inleddes med ett tungt mästarmöte. Huvudpersonerna var två tidigare världsettor med 97 ATP-titlar tillsammans - Pete Sampras (64) och Mats Wilander (33).

Men Wilander hade inte mycket att sätta emot sin sju år yngre motståndare. Amerikanen vann med 6-1, 6-3.
- Det var rätt bra tennis. Jag kom hit i går från Los Angeles och är lite jetlaggad och trött. Men vi båda spelade bra i dag. Jag hoppas att publiken gillade det, säger Sampras.

Sampras var nästan ohotad i sina egna servegame.
- Serven var mitt bästa vapen förut och i dag fick jag i gång den rätt bra. Jag gillar hastigheten på banan och att den är rätt långsam, säger han och fortsätter:
- Det är kul att vara i Stockholm. Jag har alltid trivts här och nu hoppas jag att jag kan ta min första seger här.

Wilander hyllade sin motståndare efter förlusten.
- Han spelar fantastiskt bra från alla sidor och håll, men framför allt serven. Det är otroligt svårt att se var han ska serva - han har samma uppkast hela tiden och har en otrolig tajming. Det går lite snabbt för mig nu för tiden, säger svensken.

Möter Enqvist i final

I final möter Sampras regerande mästaren Thomas Enqvist, som besegrade Xavier Malisse i en välspelad match (5-7, 6-3, 10-8).
- Vi har mötts så många gånger som aktiva. Det är inte så ofta Pete kommer ut och spelar men när han gör det ser man vlken fantastisk spelare han är. Jag ska kämpa och göra en så bra match som möjligt, säger Enqvist. 

Mats Wilander och Xavier Malisse möts i en match om tredjeplatsen.

Text: Tennis.se

Uppdaterad: 2015-03-19

Kings of tennis

8-10 Mars 2017