Semifinalklart i Kings of Tennis

Pete Sampras-Mats Wilander och Thomas Enqvist-Xavier Malisse. De gör upp om finalplatserna i årets Kings of Tennis. - Fantastiskt roligt att möta en av de bästa spelarna någonsin, säger Mats Wilander.

På onsdagskvällen landade det stora affischnamnet Pete Sampras på svensk mark. Den tidigare världsettan anlände precis i tid för att se sin kommande semifinalmotståndare Mats Wilander besegra Pat Cash i Stockholm Waterfront.

Spelarna bjöd på stor show när Wilander vann i avgörande matchtiebreak. Setsiffrorna skrevs till 6-4, 3-6, 10-7.
- Det var så jämnt som det någonsin har varit mellan oss två. Det blir ofta så mot honom som serve-volleyspelare. Det spelar ingen roll vad man gör, han läser mig bra och står nästan och väntar på bollarna. Men det är kul att känna att man kan spela hyfsat bra. Det är alltid roligt att komma hem till Sverige och spela och nu få chansen att spela några matcher till, säger Wilander.

Nu ställs Mats Wilander mot en av de största spelarna genom tiderna. Så här säger han om semifinalmotståndet:
- Det kommer bli en intressant match och givetvis fantastiskt roligt. Han är en av de bästa spelarna någonsin och hans serve är antagligen det största vapnet vi har sett på herrsidan utom kanske Nadals forehand. Han är svårspelad, men det är bra att få spela mot samma spelstil som jag mötte i dag. Jag har fått träna lite returer och han har ännu inte fått några matcher i benen. Jag ligger ett steg före, säger Wilander. 

I onsdagens första match vann Thomas Enqvist i två raka set mot Magnus Larsson. Han gör nu upp med belgaren Xavier Malisse om finalplatsen.
- Varje gång man kommer ut på den här banan är det roligt att spela. Det är en fantastisk akustik och publiken kommer nära. I morgon är det helt slutsålt, så jag ser fram emot matchen, säger han.

Text: Tennis.se

Uppdaterad: 2015-03-18

Kings of tennis

8-10 Mars 2017