Vasst startfält spikat – de utmanar Sampras om titeln

Två världsettor. Tre svensklegendarer. Totalt sex spelare med hela 133 ATP-titlar tillsammans. Den 18-20 mars presenterar Kings of Tennis än en gång ett urstarkt startfält - Xavier Malisse, Pat Cash och Magnus Larsson är de sista namnen att ansluta.

Sedan tidigare står det klart att Pete Sampras, Mats Wilander och Thomas Enqvist kommer till Stockholm Waterfront Congress Centre i mars. Nu får stjärntrion sällskap av ytterligare tre namnstarka spelare i Malisse, Cash och Larsson.  

Precis som tidigare år inrymmer startfältet en stor variation av spelstilar och karaktärer - såväl serve- och volleyspecialister som hårdslående baslinjespelare och publikfriande profiler.
- Vi har ett ruggigt starkt startfält igen och i år har vi lyckats locka världens kanske allra största genom tiderna - Pete Sampras. Sedan är det såklart roligt att hemmapubliken får se våra svenska killar som under så många år har bjudit oss alla på fantastisk underhållning, säger turneringsdirektör Per Hjertquist.

Trots de tre populära hemmahoppen får Pete Sampras räknas som det stora affischnamnet. Men han står inte inför någon enkel uppgift i Stockholm. Ex-världsettan utmanas kanske främst av regerande mästaren Thomas Enqvist och belgaren Xavier Malisse, som la racketen på hyllan så sent om 2013.
- Det som har utmärkt alla våra startfält är att killarna fortfarande är väldigt spelstarka. De är alla riktigt vältränade och håller otroligt hög klass, men jag får hålla Sampras som favorit till segern och samtidigt varna för Enqvist och Malisse, säger Per Hjertquist.

Fjärde upplagan av Kings of Tennis avgörs den 18-20 mars i Stockholm Waterfront Congress Centre. Biljetter finns till försäljning här.

Spelschema

Onsdag 18 mars
18.30 Thomas Enqvist vs Magnus Larsson
20.30 Pat Cash vs Mats Wilander 

Torsdag 19 mars
18.30 Pete Sampras vs (vinnare av) Wilander / Cash
20.30 Xavier Malisse vs (vinnare av) Enqvist / Larsson 

Fredag 20 mars
18.30 Match om 3:e pris
20.30 Final 

Wilander, Cash, Engvist och Larsson gör upp om två platser till semifinalerna dit Pete Sampras och Xavier Malisse är direktkvalificerade. Därefter möts semifinalsegrarna i final och grupptvåorna i match om tredjepris. 

Text: Tennis.se

Uppdaterad: 2015-01-13

Kings of tennis

8-10 Mars 2017