Välgörenhet

När turneringen startades 2012 var ambitionen att hitta en välgörenhetsorganisation med lokal förankring i Stockholm för ett långsiktigt samarbete kring välgörenhet.

Samarbetet med Stockholm Stadsmission är nu inne på sjätte året och vi kan med glädje blicka tillbaka på de 3,85 miljoner kronor som middagen med auktion har samlat in.

2016 och 2017 var insamlingens fokus på Unga Station.
Till Unga Station kommer familjer som behöver hjälp med det mest nödvändiga. Många har dålig ekonomi och är trångbodda. Det är extra jobbigt på skollov, när det inte finns någon skollunch att äta. Situationen gör livet isolerat för många familjer. Inte minst under barnens sommarlov. En tid som de flesta förknippar med glädje och gemenskap innebär istället oro, ångest och ensamhet. Att inte ha något att berätta när skolan börjar kan för många barn ge en stor klump i magen. De drar sig undan när kompisarna pratar om sina sommarlov.

Varje sommar arrangerar Unga Station utflykter och kollo för barn och familjer som har det extra tufft i vardagen. Aktiviteterna ger gemenskap och ljusa minnen. Det välbehövliga avbrottet är en chans till att paddla kanot, simma eller njuta av naturen. Ofta för första gången någonsin. På Unga Station får familjen stöd året runt. Vi hjälper familjer med att tillgodose basbehov, men även med att skapa bättre förutsättningar för att förändra livssituationen. Stödet är avgörande såväl på sommaren som resten av året. Alltid med barnets behov i fokus.


Under välgörenhetsauktionen som hölls 2017 på Kings of Tennis inbringades totalt hela
650 000 kronor till Unga Station.


Kings of tennis

8-10 Mars 2017