Tränarkonferens 2017

Var i år ett lyckat samarbete med PTCA och ESTESS, där fler än 120 tränare deltog från 10 olika länder för att höra Sergio Casal, Luis Mediero och Dr Mark Kovacs tala inom respektives expertisområde.

 

I årets tränarkonferens deltog fler än 120 tränare från 10 olika länder. Upplägget var en blandning av vetenskap, specifik praktisk erfarenhet från världstennisen samt internationell utbildning och certifiering. Det var en unik sammansättning av föreläsare: Sergio Casal, Luis Mediero och Dr Mark Kovacs. 

 

Kort om 2017 års föreläsare:

Sergio Casal var som bäst rankad 31 i singel och 3 i dubbel på ATP touren. Han vann bland annat US Open, Franska Öppna samt Davis Cup flertalet gånger med Spanien. Han avslutade sin aktiva karriär 1995 och startade 1998 tillsammans med Emilio Sanchez akademin ”The Sanchez-Casal Tennis Academy”. Akademin återfinns idag i Spanien, USA och Kina. Akademin har ett väldigt gott rykte och har genom åren lockat spelare som Murray, Dimitrov och Hantuchova.

Luis Mediero har varit aktiv inom utbildning av coacher och coaching i Spanien men även i många andra delar av världen de senaste 20 åren. Han anses vara en av världens mest inflytelserika personerna inom tennisutbildning och spelar en stor roll inom den spanska tränarutvecklingen. Mediero är grundare till RPT (Registro Profesional de Tenis) och sitter i styrelsen för USPTA (United States Professional Tennis Association).

Mark Kovacs är en av USA:s främsta idrottsvetenskapsmän inom fysisk träning och analys. Han har bland annat arbetat med USTA och proffsspelare som Stephens, Keys, Harisson, Young och flertalet NBA och NFL spelare. Han har skrivit ett 50-tal vetenskapliga artiklar om fysisk träning, 2012 blev han den yngsta mottagaren av International Tennis Hall of Fame Educational Merit Award. Han är även involverad i PTR och ITF.

 

 

DELTAGARAVGIFT OCH ANMÄLAN

Deltagaravgift: 1495kr / person.

Avgiften faktureras i efterhand.

Specialpris på Radisson Blu Waterfront Hotel: Specifika priser kommer närmare eventets start datum.

 

 

Tidigare års program:

2014 - Huvudföreläsare australiensaren Bob Brett berättade om sitt utvecklingsprojekt i Kanada följt av den ledande idrottsläkaren Leif Swärdhs tankar om barn- och ungdomsträning.

2015 - Huvudföreläsare spanjoren Jofre Porta. Porta är en välmeriterad tränare som bland annat har arbetat med Rafael Nadal och Carlos Moya.

2016 Huvudföreläsare var Judy Murray  som är mest känd som mor och tidigare tränare till Wimbledon-mästarna Andy och Jamie Murray, men även brittisk Fed Cup-kapten. Dessutom gästade Mats Merkel, Development Coach hos Adidas ATP/WTA Team som har jobbat med bland andra Murray, Dimitrov, Ivanovic, Henin och Wozniaki. Tennistränarna fick även ta del av en paneldebatt där Murray, Merkel, Wilander, Cash, Muster och Enqvist gav sin syn på taktik och strategi i tennis.

 

 

Är du intresserad eller önskar mer information? Kontakta oss:


Per Hjertquist
per.hjertquist@hjertquistconsulting.se
070-866 1615

Emil Holmgren
emil.holmgren@hjertquistconsulting.se 
070-387 15 78

Kings of tennis

8-10 Mars 2017